Stimate domnule presedinte al Consiliului de Mediere Badulescu Dorin,

februarie 18, 2014 în Blog

Imi pare nespus de rau de neplacerea creata mamei dumneavoastra, de apelativele adresate dumneavoastra si colegilor dumneavoastra din Consiliul de Mediere, de un numar destul de mare de mediatori nemultumiti de Hotararea nr.235/2014, fapt pentru care, in numele acelora, imi permit sa-i cer scuze.

Personal, ma bucura faptul ca, in sfarsit, ati constientizat faptul ca medierea in Romania are o problema.Oare insa, ati inteles dumneavoastra si colegii dumneavoastra care este adevarata problema? Am sa incerc si eu tot pe puncte, ca dumneavoastra, sa va raspund.

1.Au trecut ani buni, si medierea in Romania nu functioneaza cum trebuie.Dumneavoastra, ca si ceilalti membri ai Consiliului de Mediere,in loc sa va luptati pentru a impune o mediere  functionala, nu ati facut nimic altceva decat sa va faceti fiecare membru al consiliului, scoli de formare mediatori, binenteles,contracost.

2.Dupa ce ati format circa 10.000 de mediatori, care ,in bani scolarizare, inseamna circa 10 mil. euro pe care i-ati incasat,vazand ca nu mai aveti scolari, v-ati gandit cum sa castigati in continuare bani, si ati introdus sistemul cu  puncte profesionale pentru cei pe care i-ati atestat ca mediatori, pentru a le lua anual,alti bani.

3.Daca erati de buna credinta, ati fi facut gratuit cursurile de acordare de puncte profesionale.Asa cum ati aceptat ca noi sa facem informarile gratuit.

Ceea ce afirmati referitor la cresterea numarului de plangeri disciplinare pentru care ati aplicat sanctiuni, va rog sa ne spuneti cati sunt dintre cei 10.000 de mediatori autorizati.Daca depasiti 50%, aveti dreptate, dar nu cred ca depasiti 3% si in acest caz nu va puteti prevala de acest argument.Apropo, ati luat vreo masura de suspendare cu cei care au dat contra cost adeverintele de informare?

Afirmati ca nu sunteti diferit de noi, ceilalti.Va spun eu ca nu sunteti diferit de colegii dumneavoastra pentru ca de noi, ceilalti sunteti: noi nu avem  scoli de mediere din care sa traim.Noi am facut investitii pentru a functiona ca mediatori si nu ne asiguram nici macar cheltuielile de intretinere.Cum sa nu fie o stare de irascibilitate in randul mediatorilor care, dupa ce au facut cursurile si au devenit mediatori,nu pot functiona din cauza unei Legi 192 /2006 prost conceputa si, acum, prin aceasta Hotarare nr.235/2014, trebuie iar sa dea bani acestor scoli de formare care va apartin?

In final, am o intrebare,domnule presedinte Badulescu : de ce cand vi s-a terminat mandatul, chiar daca o lege discutabila vi l-a prelungit cu inca 2 ani, nu v-ati dat demisia de onoare toti membrii consiliului, asa cum au vrut sa faca doi colegi ai dumneavoastra?

Vedeti, domnule presedinte,toate aceste lucruri i-au facut pe multi dintre colegii nostri sa aiba reactiile care au nemultumit-o pe mama dumneavoastra.

Cu stima,

mediator CHIRITA CALIN CATALIN