Scrisoare deschisa,adresata domnului D.V.Badulescu,Presedintele Consiliului de Mediere

martie 4, 2014 în Blog

Domnule presedinte si stimati membri ai Consiliului de Mediere,mi se pare normal sa va felicit pentru anularea Hotararii nr.235/2014.

Cred ca este pentru prima data cand constat ca functionati in interesul celor pe care ii reprezentati,mediatorii,chiar daca nu mai aveti voturile lor si ocupati pozitiile din Consiliul de Mediere printr-o lege abuziva a parlamentului,exact cum era si Hotararea nr.235/2014 pe care tocmai ati anulat-o.

Ma bucura faptul ca va preocupa formarea continua a mediatorilor pentru care urmeaza,in trei luni sa elaborati un proiect standard,si,ceea ce mi se pare important pentru noi,mediatorii,faptul ca il veti supune,, spre consultare corpului profesional”.

Domnule presedinte Badulescu doresc sa va spun ca, in sfarsit,in acest mod,putem conlucra,astfel incat impreuna, sa realizam un corp profesional de elita.Ma bucura faptul ca ati inteles acest lucru si regret invectivele care v-au fost adresate de colegii nostri mediatori, dumneavoastra si mamei dumneavoastra in ianuarie si februarie,dupa ce ati anuntat Hotararea nr.235/2014.

Va rog sa tineti cont de faptul ca toti cei care au facut cursurile de mediator,au venit cu ferma convingerea ca este o meserie de viitor,dar pana in prezent este un hobby si cred ca in afara celor cu scoli de formare,care au profit mare,cei care se  ocupa strict cu medierea,au inchis in pierdere anul fiscal 2013.

Domnule presedinte si stimati domni din Consiliul de Mediere,pana cand medierea nu va fi obligatorie,ca in Italia,chiar si numai pentru anumite cauze juridice,imi pare rau sa spun,medierea va ramane la stadiul de hobby.Dar totusi cred cu convingere ca Uniunea  Europeana va impune avocatilor din Parlamentul Romaniei sa modifice Legea 192/2006, pentru a introduce obligativitatea medierii si poate,cine stie, pe avocatii care doresc sa practice medierea sa ii oblige sa se auto-suspende din barou, nu de alta, dar sa nu fie intr-un conflict de interese.

Cu stima,

mediator CHIRITA CALIN CATALIN