Mediere litigii privind conflictele din domeniul protectiei consumatorilor

  • Mediere litigii privind prejudicii rezultate din achizitionarea unor servicii sau produse defectuoase
  • Mediere litigii privind nerespectarea clauzelor contractuale sau garantiilor acordate
  • Mediere litigii privind existenta clauzelor abuzive in contractele incheiate intre clienti si agenti economici
  • Mediere litigii privind incalcarea drepturilor prevazute in legislatia nationala sau europeana in domeniul protectiei consumatorilor

 

In portofoliul de servicii de mediere prestate de catre mediator Chirita Calin Catalin, in conditii favorabile tuturor partilor implicate, se numara si medierea litigiilor privind conflictele din domeniul protectiei consumatorilor. Atat legislatia nationala cat si legislatia Uniunii Europene cuprind legi stricte din domeniul protectiei consumatorului, texte de lege formulate astfel incat clientii si consumatorii sa fie protejati de servicii si produse de calitate inferioara, indoielnica prestate sau fabricate in conditii neconforme, precare. Clientii si consumatorii sunt indreptatiti sa apeleze la organismele imputernicite intru solutionarea litigiilor ce decurg din incalcarea acestor norme legislative insa pentru o solutionare mai simpla, mai accesibila si mai rapida, reclamantii au la dispozitie oportunitatea de a rezolva conflictele privind protectia consumatorilor cu ajutorul serviciilor mediere. Mediator Chirita Calin Catalin presteaza servicii mediere a litigiilor privind prejudicii rezultate din achizitionarea unor servicii sau produse defectuoase. In spete ce descriu situatii de creare a unor prejudicii de orice natura a persoanei care achizitioneaza un serviciu sau produs defect, mediatorul ofera solutii pentru recuperarea pierderii pagubitului, pentru remedierea daunelor provocate acestuia. Agentii economici pot fi convocati la sedinte de mediere de catre consumatori nemultumiti si in cazul in care se constata nerespectarea clauzelor contractuale ori garantiilor acordate. Cauzele ce provoaca aceste situatii vor fi dezbatute si solutionate prin acord mutual al partilor. Existenta clauzelor abuzive in contracte incheiate intre clienti si agenti economici reprezinta inca un obiect al dezbaterilor in biroul mediatorului Chirita Calin Catalin. Atunci cand partile doresc sa participe activ la discutie, sa descopere un scop comun, aceste incoveniente vor fi solutionate. Incalcarea drepturilor prevazute in legislatia nationala sau europeana in domeniul protectiei consumatorilor reprezinta, deasemenea, un argument solid pentru solicitarea serviciilor de mediere prestate de Birou de mediator Chirita Calin Catalin. Ca membra a Uniunii Europene, Romania are datoria de a se alinia la prevederile legislative europene, are obligatia de a respecta consumatorul precum in alte state membre. In acelasi mod, mediatorii au obligatia de a isi exercita profesia in cele mai bune conditii pentru solicitantul serviciilor deci au obligatia de a fi permanent in deplina cunoastere a legislatiei nationale si europene pentru a coordona in mod optim sedintele de mediere a litigiilor din domeniul protectiei consumatorilor.
Cea mai mare dorinta si satisactie profesionala a mediatorului Chirita Calin Catalin este aceea de a presta servicii mediere la cele mai inalte standarde de calitate, contra unor tarife accesibile, desfasurandu-se intr-un cadru primitor si relaxant pentru client. Aceasta dorinta este motorul ce propulseaza mediatorul Chirita Calin Catalin spre un continuu studiu al comunicarii si negocierii, in continua dinamica si pasiune pentru arta medierii.