Mediere litigii de proprietate

  • Mediere litigii proprietate intelectuala
  • Mediere litigii revendicarea proprietatii
  • Mediere litigii vecinatate, granituiri, servitute
  • Mediere litigii raporturi locative, inchirieri, evacuari
  • Alte tipuri mediere de litigii si conflicte privind posesia de proprietati

 

Chirita Calin Catalin – Birou de mediator cunoaste realitatea faptului ca litigiile de proprietate reprezinta un subiect important, tot mai des intalnit in procesele din instantele judecatoresti din Romania. Intr-o societate in care simtul proprietatii este dezvoltat, in care fiecare cetatean depune eforturi pentru a isi achizitiona bunuri imobiliare, in care fiecare persoana isi apara avutia, este firesc ca instantele de judecata sa fie inundate de plangeri privind proprietatile imobiliare ori intelectuale. Aceasta aglomerare semnifica taxe ridicate pentru desfasurarea procesului in tribunal, timp pierdut in institutii ale statului, termene de prezentare in instanta la intervale din ce in ce mai mari, actiunea negativa a asocierii persoanei reclamante cu un mediu si cu o procedura indezirabile.
Insa este mult mai convenabil, mai rapid, mai accesibil a se apela la servicii mediere prestate de catre mediator Chirita Calin Catalin. Pentru a decongestiona activitatea stufoasa a instantelor judecatoresti din Romania, pentru a solutiona mult mai rapid litigii de proprietate, pentru a evita termene indepartate de la o etapa la alta a unui proces in tribunal, legislatia in vigoare permite ca dezbaterile referitoare la proprietatea intelectuala ori cea imobiliara sa aiba loc intr-un birou mediere, in cadrul unei sedinte conduse de catre un mediator autorizat, partile implicate in conflict obtinand o solutionare a cazului in favoarea tuturor, prin negociere.
Litigiile de proprietate intelectuala sunt solutionate fara impedimente de catre un mediator juridic, in cateva sedinte de mediere a conflictului, sedinte cu durata redusa, in functie de particularitatile cazului expus. Conflictele privind idei, expresii, brevete de inventie, drepturi de autor, marci inregistrare, secretul industrial, drepturile morale vor fi analizate si evaluate de catre partile implicate. Participantii isi vor lua angajamentul ferm ca conflictul, odata cercetat si solutionat prin acord mutual, se va stinge fara alte repercusiuni decat cele convenite anterior finalizarii sedintei. Proprietatile imobiliare sunt adesea implicate in litigii de revendicare sau in conflicte referitoare la granite, servitute, vecinatati. Cazuri prin care se solicita imobile, prin revendicare proprietati ori cazuri prin care se cere stramutarea granitelor pot fi cercetate in sedinte de mediere, pot fi solutionate prin acordul ambelor parti implicate. Toate aceste aspecte pot fi semnalate si solutionate de catre mediator, in contextul in care partile aflate in litigiu doresc sa participe la procesul de mediere sustinut de specialist. O alta arie in care se nasc litigii este cea privind raporturile locative, inchirieri, evacuari alaturi de alte tipuri de conflicte ce afecteaza posesia de proprietati.
Printr-o buna comunicare, apeland la mediator Chirita Calin Catalin, solutionarea litigiilor de proprietate este rapida, avantajoasa tuturor persoanelor incluse, mult mai accesibila decat prezentarea cazurilor in instante de judecata, fara efort fizic si moral major.