Mediere litigii de natura penala

  • Mediere in caz de amenintare, lovire sau alte violente
  • Mediere in caz de vatamare corporala din culpa
  • Mediere in caz de seductie
  • Mediere in caz de tulburare de posesie
  • Mediere pentru evitarea sau retragerea plangerii penale

 

Chirita Calin Catalin – Birou de mediator avand sediul profesional in Municipiul Bucuresti ofera clientilor asistenta in solutionarea litigiilor de natura penala, prin intermediul sedintelor de mediere intre parti, pentru cazurile in care este dorita stingerea conflictelor fara depunerea plangerilor in instanta de judecata. Partile implicate in litigii de natura penala au oportunitatea de a isi rezolva disputele fara a se prezenta in fata unui judecator, fara a se supune unui proces in care o entitate castiga iar cealalta inevitabil pierde, fara a cheltui sume prohibitive pentru onorariile avocatilor, pentru taxele si cheltuielile de judecata.
Fapte penale ce pot fi adresate si supuse sedintelor de mediere sunt amenintarea, lovirea sau alte violente. Astfel, faptasul are sansa de a nu fi supus prevederilor legale, prin bunavointa celui agresat, prin respectarea unor conditii sau cereri impuse de catre partea vatamata.
Vatamarea corporala din culpa este inca o fapta penala ce poate fi dezbatuta in cadrul unei sedinte de mediere. Astfel, partea vatamata poate dispune de despagubiri din partea celui ce a comis fapta penala, despagubiri pe care altfel probabil le-ar fi obtinut cu greu sau dupa timp indelungat. Insa, prin comunicare, prin mediator, solutionarea nu se lasa asteptata, este remediata rapid.
Seductia – fapta barbatului care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani de a avea cu el raport sexual – reprezinta obiectul serviciilor de mediere in situatia in care partile se impaca si decid sa stinga litigiul de natura penala prin intermediul mediatorului.
Tulburarea de posesie prin care are loc ocuparea fara drept a unui imobil aflat in proprietatea altei persoane, fara consimtamantul proprietarului ori aprobare prealabila urmata de refuzul de a parasi acest imobil este tratata si solutionata cu ajutorul mediatorului Chirita Calin Catalin.
Alaturi de aceste litigii de natura penala, evitarea sau retragerea plangerii penale pot fi negociate in timpul sedintei de mediere, prin acceptarea unei solutii convenabile pentru partile implicate.
Legile asternute in Codul Penal sunt aspre, neiertatoare insa in cazul faptelor mai putin grave, partile implicate au sansa de a remedia situatia neplacuta, au oportunitatea de a repara greselile comise si de a concura catre acelasi scop comun.
Alaturi de expertul in negociere Chirita Calin Catalin, pedepse pentru infractiuni prevazute in Codul Penal al Romaniei isi pot gasi solutionare ori diminuare considerabila. Intr-un cadru informal, flexibil, lipsit de rigiditatea unei sali de tribunal, alaturi de un profesionist in arta medierii se pot gasi cai de comunicare, cai de dezbatere si negociere, se pot gasi solutii pentru probleme a caror mediere este permisa prin lege.